Stress en Burn-out Coaching

Onderneem actie in je loopbaan

_DSC5880

Onderzoek de stress op het werk

Systemisch kijken naar je werk, is een ideale manier om te werken aan het omgaan met stress of een burn-out. Wat zijn de factoren die stress triggeren? Welke contacten op het werk geven je minder of meer energie? Hoe kijk je naar stress en op welke manier werk je rond zelfzorg? 

Mijn coaching is altijd op een plek waar jij je goed voelt. Zo vormt mijn praktijk een ideale en veilige omgeving, maar evengoed kan dit bij jou thuis, op het werk, een gezellige plek buiten of via skype, zoom, faceTime… Iets wat voor jou werkt, goed voelt of jij de energie voor hebt. 

Samen onderzoeken we waar je nu bent en hoe je verder wil. Met een open blik en zonder oordeel bespreken we jouw context, je verhaal, je noden en uitdagingen om daar meer mee te kunnen doen.

De onderdelen van mijn systemisch werk rond stress en burn-out

Coaching is altijd maatwerk aangezien niemand exact hetzelfde is. Toch zijn er gemeenschappelijkheden in mijn trajecten. 

1. Zorg

Om aan de slag te gaan, is het belangrijk om voldoende energie en (mentale) ruimte te hebben. Daarom werken we aan voldoende zorg voor jezelf. Het is oké om te onderzoeken wat jouw noden en randvoorwaarden zijn. Net als het belangrijk is om stapsgewijs meer energie op te bouwen. 

2. Verkennen en verdiepen

Afhankelijk van jouw behoefte hebben we een aantal gesprekken. Hierin zitten momenten van verkennen, verdiepen en verbreden. Nieuwe perspectieven openen en ervoor zorgen dat je begrijpt wat je tot hier heeft gebracht en op welke manier we er meer naar kunnen kijken. Om dan andere perspectieven te openen.

3. Perspectief verbreding

Op een bepaald moment heb je voldoende handvaten om zelf verder te gaan. Dat is wanneer jij de indruk hebt dat jouw behoefte is vervuld. Op basis van onze gesprekken heb je een persoonlijk actieplan met acties, doelen en ambities waar je mee aan de slag kunt.

4. Verandering

Als jouw coachingstraject is afgerond zitten we na een afgesproken periode samen. Hierbij kijken naar jouw huidige situatie en eventuele vragen die jij nog hebt.

5. Nazorg en opvolging​

Als jouw coachingstraject is afgerond zitten we na een afgesproken periode samen. Hierbij kijken naar jouw huidige situatie en eventuele vragen die jij nog hebt. Zo zetten we verder in op preventie. 

Wat kost stress en burn-out coaching?

In sommige omstandigheden kan je voor deze coaching ook gebruik maken van de VDAB loopbaancheques. Dat is afhankelijk van jouw vraag en bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek. 

Coaching zonder loopbaancheques​​

Zonder loopbaancheques sta je zelf in voor de volledige kosten van het coachingstraject. Het voordeel is dat je niet beperkt bent tot de voorschriften van de VDAB. Wie dus niet in aanmerking komt voor de cheques of nadien extra coaching wil kan dat zo.

Tarieven zonder loopbaancheques
1 uur coaching: € 75 per uur
5 uur coaching trajectpas: € 350 (€25 korting)
10 uur coaching trajectpas: € 700 (€50 korting)

* De genoemde tarieven zijn inclusief 21% btw

Coaching met VDAB loopbaancheques

Met loopbaancheques betaal je een klein deel van de loopbaancoaching zelf. De rest van de coaching wordt betaald door de overheid als je dit bij een erkend loopbaancentrum volgt. Wastijn is aangesloten bij Loopbaancentrum Facet en voldoet hierbij aan de VDAB voorwaarden.

Tarieven met loopbaancheques
Je kan 2 VDAB loopbaancheques aankopen voor 40 euro:

4 uur coaching – eerste cheque
3 uur coaching – tweede cheque

Bekijk de video hieronder voor meer uitleg over de loopbaancheques.

Ontdek loopbaancoaching via VDAB

Loopbaancoaching is gesubsidieerd via de VAB

Ervaringen & getuigenissen

5/5

"Ik voel me gelukkiger en vind opnieuw plezier in mijn job"

Als pas afgestudeerde werd ik leidinggevende. Na een jaar voelde ik me moe en uitgeput. Ik had stress en worstelde met alle verwachtingen. Het woog op mijn relatie met partner en kind. In coaching vond ik een veilige omgeving, uitlaatklep en ontdekte ik wat ik ‘moest’ doen. Ik voel me gelukkiger en vind opnieuw plezier in de job.

— Celine H. (lid middenkader welzijnsorganisatie)

5/5

"Bruikbare tips die ik meteen in de praktijk kon omzetten"

Ik stond aanvankelijk wat weigerachtig tegenover coaching (vanuit het idee: dat heb ik toch niet nodig) maar ben er dan via via ingerold. Wat een inzichten heb ik daaruit meegenomen. Bert gaf echt bruikbare tips die ik meteen in de praktijk kon omzetten en die enorm hielpen. Ik voelde snel verandering.

— Tom Knudde

Gratis kennismaking

Het kiezen van een coach is heel persoonlijk. En het is niet altijd makkelijk om aan jezelf toe te geven dat je misschien dat extra steuntje kan gebruiken.

Om vrijblijvend te kijken of mijn loopbaancoaching bij jou past, bied ik een gratis eerste kennismaking aan. In dit gesprek kunnen we samen jouw vraag bespreken.

Je kan me bellen, een e-mail of een bericht sturen. Wat voor jou het beste voelt. Ik neem daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Erkend coach & trainer

Specialisatie als
Loopbaancoach

Opleiding tot specialisatie bij Yourcoach

Specialisatie als
Stress- en Burn-Out Coach

Opleiding tot specialisatie bij Yourcoach

Specialisatie als
systemisch coach

In opleiding bij de Interactie-Academie

Aangesloten bij
Loopbaancentrum Facet

Ik maak deel uit van het Loopbaancentrum Facet en kom dus ook in aanmerking voor de Loopbaancheques van de vdab.

Lid European
Mentoring & Coaching Council

Ik ben lid van het EMCC netwerk België en Europa en ik onderschrijf verbind me daarbij tot hun deontologische code.