Leiderschapscoaching


Onderneem actie in je loopbaan

Leiderschap en leiding geven in je werk

Als leider in een organisatie bent u verantwoordelijk voor het aansturen van een team en het behalen van doelen. Dit kan soms een uitdagende taak zijn, vooral wanneer u te maken heeft met complexe situaties en dynamische teams. Het is dan ook belangrijk om te blijven groeien en ontwikkelen als leider, zodat u beter in staat bent om uw team te leiden en resultaten te behalen.

Er zijn verschillende redenen waarom het volgen van leiderschapscoaching een slimme investering is voor zowel beginnende als ervaren leiders:

1. Verbetering van leiderschapsvaardigheden

Systemische werk kan helpen de leiderschapsvaardigheden te verbeteren en het vermogen om effectief te communiceren, samen te werken en resultaten te behalen te vergroten.

2. Ontwikkeling van zelfbewustzijn

Systemische coaching kan ook helpen om je zelfbewustzijn als leidinggevende te vergroten, zodat je beter begrijpt hoe je overkomt op anderen en hoe je je sterke en zwakke punten kan benutten om het team te leiden.

3. Verbetering van de teamdynamiek

Systemische werk kan bijdragen hoe je effectief kan communiceren, motiveren en betrokkenheid kunt creëren, en zo een positieve en productieve werkomgeving kunt creëren.

4. Effectieve besluitvorming

Systemische coaching kan bijdragen tot betere beslissingen door u te verkennen hoe je informatie kunt analyseren, risico’s kunt beoordelen en strategische beslissingen kunt nemen die de organisatie of het bedrijf ten goede komen.

5. Betere bedrijfsresultaten

het volgen van leiderschapscoaching draagt bij tot betere bedrijfsresultaten door effectiever leiderschap, betere communicatie, verbeterde teamdynamiek en meer effectieve besluitvorming.

Hoe werkt het? 

Coaching is altijd maatwerk. We vertrekken vanuit een brede verkenning en verdieping. Afhankelijk van jouw behoefte hebben we een aantal gesprekken. Hierin zitten momenten waarbij we jouw praktijk verkennen, verdiepen en verbreden. We kijken kritisch vanuit concrete situaties en stellen hierbij enkele heldere doelen op. 

Doorheen het traject ben je automatisch aan het groeien. Zelfs zonder expliciete acties en doelen, voelt elke cliënt hoe het traject meteen bijdraagt tot groei en (zelf)vertrouwen. Toch is het belangrijk om ook samen te kijken hoe de dingen anders kunnen lopen en worden aangepakt.

Als jouw coachingstraject is afgerond zitten we na een afgesproken periode samen. Hierbij kijken naar jouw huidige situatie en eventuele vragen die jij nog hebt. Zo zetten we verder in op preventie.

Wat kost leiderschapcoaching?

Voor sommige vragen je voor deze coaching ook gebruik maken van de VDAB loopbaancheques. Dat is afhankelijk van jouw vraag en bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek.

Coaching zonder loopbaancheques​​

Zonder loopbaancheques sta je zelf in voor de volledige kosten van het coachingstraject. Het voordeel is dat je niet beperkt bent tot de voorschriften van de VDAB. Wie dus niet in aanmerking komt voor de cheques of nadien extra coaching wil kan dat zo.

Tarieven zonder loopbaancheques kan op individuele basis of via een overeenkomst met je bedrijf of werkgever:

Individuele basis
1 uur coaching: € 75 per uur 
5 uur coaching trajectpas: € 350 (€25 korting)
10 uur coaching trajectpas: € 700 (€50 korting)

Overeenkomst bedrijf of werkgever
Kost voor je organisatie of bedrijf is op basis van offerte na het intakegesprek. 

* De genoemde tarieven zijn inclusief 21% btw

Coaching met VDAB loopbaancheques

Met loopbaancheques betaal je een klein deel van de loopbaancoaching zelf. De rest van de coaching wordt betaald door de overheid als je dit bij een erkend loopbaancentrum volgt. Wastijn is aangesloten bij Loopbaancentrum Facet en voldoet hierbij aan de VDAB voorwaarden.

Tarieven met loopbaancheques
Je kan 2 VDAB loopbaancheques aankopen voor 40 euro:

4 uur coaching – eerste cheque
3 uur coaching – tweede cheque

Bekijk de video hieronder voor meer uitleg over de loopbaancheques.

Ontdek loopbaancoaching via VDAB

Loopbaancoaching is gesubsidieerd via de VAB

Ervaringen & getuigenissen

5/5

"Ik voel me gelukkiger en vind opnieuw plezier in mijn job"

Als pas afgestudeerde werd ik leidinggevende. Na een jaar voelde ik me moe en uitgeput. Ik had stress en worstelde met alle verwachtingen. Het woog op mijn relatie met partner en kind. In coaching vond ik een veilige omgeving, uitlaatklep en ontdekte ik wat ik ‘moest’ doen. Ik voel me gelukkiger en vind opnieuw plezier in de job.

— Celine h. (lid middenkader welzijnsorganisatie)

5/5

"Bruikbare tips die ik meteen in de praktijk kon omzetten"

Ik stond aanvankelijk wat weigerachtig tegenover coaching (vanuit het idee: dat heb ik toch niet nodig) maar ben er dan via via ingerold. Wat een inzichten heb ik daaruit meegenomen. Bert gaf echt bruikbare tips die ik meteen in de praktijk kon omzetten en die enorm hielpen. Ik voelde snel verandering.

— Tom Knudde

Gratis kennismaking

Het kiezen van een coach is heel persoonlijk. En het is niet altijd makkelijk om aan jezelf toe te geven dat je misschien dat extra steuntje kan gebruiken.

Om vrijblijvend te kijken of mijn leiderschapscoaching bij jou past, bied ik een gratis eerste kennismaking aan. In dit gesprek kunnen we samen jouw vraag bespreken.

Je kan me bellen, een e-mail of een bericht sturen. Wat voor jou het beste voelt. Ik neem daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Erkend coach & trainer

Specialisatie als
Loopbaancoach

Opleiding tot specialisatie bij Yourcoach

Specialisatie als
Stress- en Burn-Out Coach

Opleiding tot specialisatie bij Yourcoach

Specialisatie als
systemisch coach

In opleiding bij de Interactie-Academie

Aangesloten bij
Loopbaancentrum Facet

Ik maak deel uit van het Loopbaancentrum Facet en kom dus ook in aanmerking voor de Loopbaancheques van de vdab.

Lid European
Mentoring & Coaching Council

Ik ben lid van het EMCC netwerk België en Europa en ik onderschrijf verbind me daarbij tot hun deontologische code.