Intervisie

Intervisie als essentiële vormen van teamcoaching

Als teamverantwoordelijke, leidinggevende of manager weet je als geen ander dat een goede samenwerking essentieel is voor een succesvolle organisatie. Het is daarom van groot belang dat je team op een respectvolle, efficiënte en effectieve manier samenwerkt. Eén van de manieren om dit te bereiken is door middel van intervisie.

Intervisie is een gestructureerde en methodische manier om met collega’s uit eenzelfde discipline of vakgebied te overleggen over vraagstukken uit de praktijk. Bij intervisie staat het leren van en met elkaar centraal. Het is een methode om elkaar te helpen bij het vinden van oplossingen voor problemen die voorkomen in de dagelijkse praktijk.

Meer werkplezier, betere kwaliteit en hogere motivatie

De voordelen van intervisie zijn talrijk. Zo draagt intervisie bij aan een betere kwaliteit van het werk en kan het leiden tot kostenbesparingen. Door het delen van kennis en ervaringen binnen de groep wordt de expertise van individuele teamleden vergroot en ontstaat er meer begrip voor elkaars werkwijze. Bovendien kan intervisie zorgen voor meer werkplezier en een hogere motivatie doordat teamleden zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Wastijn begeleidt intervisies systemisch en is gericht op het activeren van het reflectief en lerend vermogen van het team. Door het stellen van gerichte vragen en het creëren van een veilige omgeving waarin deelnemers vrijuit kunnen spreken, worden de teamleden gestimuleerd om op een dieper niveau na te denken over hun eigen handelen en dat van anderen. In huis werd eigen onderzoek gevoerd naar de meerwaarde en aanpak van intervisie, waardoor een ruime evidence-based ervaring met intervisie is ontstaan om het beste uit je team kunnen halen.

Als je geïnteresseerd bent in het begeleiden van uw team aan de hand van intervisie, neem dan gerust contact met ons op. Na een grondige intake kiezen we samen welke aanpak het beste bij jouw team past en hoe we samen kunnen werken aan een nog succesvollere werking, organisatie of onderneming!

Hoe werkt het? 

praktijk-ruimte-systemisch-coaching-gent.png

Coaching, ook intervisies met een team, is maatwerk. We vertrekken vanuit een brede verkenning en verdieping. Afhankelijk van jouw behoefte plannen we een aantal momenten en met daaraan enkele doelstellingen. 

Wat kost een intervisie traject?

Dat is afhankelijk van jouw vraag en dat bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek. Je ontvangt van ons een offerte en voorstel tot aanpak. 

  • Voorbeeldtraject van 10 sessies (23 uur maatwerk): 2530 excl. BTW

Ervaringen & getuigenissen

5/5

"Ik voel me gelukkiger en vind opnieuw plezier in mijn job"

Als pas afgestudeerde werd ik leidinggevende. Na een jaar voelde ik me moe en uitgeput. Ik had stress en worstelde met alle verwachtingen. Het woog op mijn relatie met partner en kind. In coaching vond ik een veilige omgeving, uitlaatklep en ontdekte ik wat ik ‘moest’ doen. Ik voel me gelukkiger en vind opnieuw plezier in de job.

— Celine h. (lid middenkader welzijnsorganisatie)

5/5

"Bruikbare tips die ik meteen in de praktijk kon omzetten"

Ik stond aanvankelijk wat weigerachtig tegenover coaching (vanuit het idee: dat heb ik toch niet nodig) maar ben er dan via via ingerold. Wat een inzichten heb ik daaruit meegenomen. Bert gaf echt bruikbare tips die ik meteen in de praktijk kon omzetten en die enorm hielpen. Ik voelde snel verandering.

— Tom Knudde

Erkend coach & trainer

Specialisatie als
Loopbaancoach

Opleiding tot specialisatie bij Yourcoach

Specialisatie als
Stress- en Burn-Out Coach

Opleiding tot specialisatie bij Yourcoach

Specialisatie als
systemisch coach

In opleiding bij de Interactie-Academie

Aangesloten bij
Loopbaancentrum Facet

Ik maak deel uit van het Loopbaancentrum Facet en kom dus ook in aanmerking voor de Loopbaancheques van de vdab.

Lid European
Mentoring & Coaching Council

Ik ben lid van het EMCC netwerk België en Europa en ik onderschrijf verbind me daarbij tot hun deontologische code.